Produkty - Odporność mechaniczna

JS-GLOVES FOOD COMFORT Line

Odporność na przecięcie w przemyśle spożywczym

Rękawice spożywcze to nowa linia rękawic i ochron przedramienia zaprojektowana specjalnie dla przemysłu spożywczego. Rękawiczki spożywcze zapewniają maksymalną ochronę przed przecięciem dzięki zastosowaniu najnowszych rdzeniowych włókien technicznych. Produkty FOOD COMFORT Line (rękawice i rękawiczki spożywcze) spełniają wszystkie przepisy unijne odnośnie bezpośredniego kontaktu z żywnością. Ich wykonanie metodą dziania bez szwów zapewnia wysoką wygodę użytkowania oraz jest ekonomiczne dzięki możliwości wielokrotnego prania w temperaturze do 95°C, szczególnie w porównaniu do rękawic stalowych. Ochrony przedramienia na życzenie klienta mogą być wykonane w niestandardowej długości.

Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości włókien rękawice spożywcze FOOD COMFORT Line zapewniają nie tylko bezpieczeństwo, ale przede wszystkim wygodę pracy. Są przyjemne dla skóry. Nie powodują podrażnień i reakcji alergicznych. Zapewniają odpowiednią wentylację, dzięki czemu nawet podczas długotrwałej pracy dłonie się nie pocą i nie zaparzają.

Klientów zainteresowanych rękawiczkami spożywczymi zachęcamy do szczegółowego zapoznania się z naszą ofertą. W asortymencie posiadamy rękawice i rękawiczki spożywcze w różnych rozmiarach, zarówno dla mężczyzn, jak i kobiet.

RRDG

RRDG
rrdg.png
food.png
CE_KAT_II.png
wielkości:
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Surowce: Włókno rdzeniowe

Właściwości:
- spełniają wszystkie przepisy unijne odnośnie bezpośredniego kontaktu z żywnością
- najwyższy 5 poziom odporności na przecięcie
- ekonomiczne dzięki możliwości wielokrotnego prania w temperaturze do 95°C
- cienkie, uiglenie 13
- bardzo dobra zręczność i wysoki komfort użytkowania
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
- mogą być stosowane zamiennie lewa/prawa
Zastosowania:
- podział tuszy
- krojenie mięsa
- usuwanie kości
- przetwarzanie warzyw oraz owoców
- filetowanie ryb
- czyszczenie krajalnic

ZRDG

ZRDG
rrdg.png
food.png
CE_KAT_II.png
długości:
35 cm, 45 cm, 55 cm

Surowce: Włókno rdzeniowe

Właściwości:
- spełniają wszystkie przepisy unijne odnośnie bezpośredniego kontaktu z żywnością
- najwyższy 5 poziom odporności na przecięcie
- ekonomiczne dzięki możliwości wielokrotnego prania w temperaturze do 95°C
- zapięcie na taśmę rzepową i dodatkowe zapięcie na klips
- cienkie, uiglenie 13
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
Zastosowania:
- podział tuszy
- krojenie mięsa
- usuwanie kości
- przetwarzanie warzyw oraz owoców
- filetowanie ryb
- czyszczenie krajalnic