Produkty - Rękawice ogólnego przeznaczenia

JS-GLOVES COTTON Line

Rękawice bawełniane

Seria bezszwowych rękawic z wysokiej jakości przędzy bawełnianej o różnych gramaturach. Przyjazne dla skóry. Rękawice tej grupy w wersjach bez nakropienia PVC posiadają atest PZH na bezpośredni kontakt z żywnością w przemyśle piekarniczym i cukierniczym, a także mogą być stosowane przy pracach pomocniczych w pozostałych gałęziach przemysłu spożywczego. Zapewniają podstawową ochronę przed niewielkimi zagrożeniami. Powszechnie wykorzystywane jako wkłady do rękawic gumowych lub lateksowych. Czysta, naturalna bawełna jest surowcem bardzo przyjaznym dla skóry człowieka, zapewnia wysoki komfort pracy, nie powoduje podrażnień nawet przy długotrwałym użytkowaniu. Dostępne również wersje bez palców lub niestandardowej długości. Wersja z nakropieniem PVC na wewnętrznej stronie dłoni (litera V w symbolu) poprawia pewność chwytu i ułatwia operowanie przedmiotami.

ROBLV

ROBL

ROBLV, ROBL
food.png
CE-KAT-I.png
wielkości:
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Surowiec: 100% bawełna czesana

Właściwości:
- atest PZH do bezpośredniego kontaktu z żywnością w przemyśle piekarniczym i cukierniczym (typ ROBL - bez nakropienia PVC)
- przyjazne dla skóry
- gramatura 250 g/m2
- cienkie, uiglenie 13
- elastyczne, bardzo dobrze dopasowane do dłoni
- bardzo dobra zręczność i wysoki komfort użytkowania
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
- mogą być stosowane zamiennie lewa/prawa
- dostępne również w wersji nakrapianej PVC
Zastosowania:
- kontakt z żywnością w przemyśle piekarniczy i cukierniczy
- przemysł spożywczy (prace pomocnicze (typ ROBL - bez nakropienia PVC)
- pakowanie produktów
- rolnictwo
- prace porządkowe i konserwacyjne
- jako wkłady do rękawic gumowych itp.

ROBV/2

ROB/2

ROBV/2, ROB/2
food.png
CE-KAT-I.png
wielkości:
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Surowiec: 100% bawełna

Właściwości:
- atest PZH do bezpośredniego kontaktu z żywnością w przemyśle piekarniczym i cukierniczym (typ ROB/2 - bez nakropienia PVC)
- przyjazne dla skóry

- gramatura 350 g/m2
- średniej grubości, uiglenie 10
- elastyczne, bardzo dobrze dopasowane do dłoni
- bardzo dobra zręczność i wysoki komfort użytkowania
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
- mogą być stosowane zamiennie lewa/prawa
- dostępne również w wersji nakrapianej PVC
Zastosowania:
- kontakt z żywnością w przemyśle piekarniczy i cukierniczy ((typ ROB/2 - bez nakropienia PVC)
- przemysł spożywczy (prace pomocnicze, typ ROB/2 - bez nakropienia PVC)
- pakowanie produktów
- rolnictwo
- prace porządkowe i konserwacyjne
- jako wkłady do rękawic gumowych itp.

ROBV

ROB

ROBM

ROBV, ROB, ROBM
food.png
CE-KAT-I.png
wielkości:
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Surowiec: 100% bawełna

Właściwości:
- atest PZH do bezpośredniego kontaktu z żywnością w przemyśle piekarniczym i cukierniczym (typ ROB - bez nakropienia PVC)
- przyjazne dla skóry

- gramatura 530 g/m2
- grube, uiglenie 7
- elastyczne, bardzo dobrze dopasowane do dłoni
- bardzo dobra zręczność i wysoki komfort użytkowania
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
- mogą być stosowane zamiennie lewa/prawa
- dostępne również w wersji nakrapianej PVC
Zastosowania:
- kontakt z żywnością w przemyśle piekarniczy i cukierniczy (typ ROB - bez nakropienia PVC)
- przemysł spożywczy (prace pomocnicze, typ ROB - bez nakropienia PVC)
- pakowanie produktów
- rolnictwo
- prace porządkowe i konserwacyjne
- jako wkłady do rękawic gumowych itp.