Produkty - Odporność termiczna

JS-GLOVES TERMO Line

Odporność termiczna i mechaniczna

Dziane rękawice ochronne termiczne, pięciopalcowe. Wygodne rękawiczki termiczne z serii grubych rękawic gwarantujących ochronę przed podwyższonymi temperaturami w zakresie od 100°C do 250°C, jak również przed zagrożeniami mechanicznymi. Rękawice z tej grupy wykonane są z dzianiny pętelkowej typu frotte z przędzy bawełnianej lub bawełnianej połączonej z włóknem poliestrowym metodą dziania bez szwów. Nasze rękawiczki termiczne charakteryzują się bardzo dobrymi parametrami przy zachowaniu wysokiego komfortu pracy, są przyjazne skórze dłoni. Rękawice wykonane ze 100% bawełny (ROBF i ROBFM) posiadają certyfikat PZH dopuszczający do bezpośredniego kontaktu z żywnością w przemysłach piekarniczym i cukierniczym. Dostępne również wersje z jednym palcem lub niestandardowej długości.

ROBF

ROBFM

ROBF, ROBFM
EN-388-1241.pngEN-407-X2XXXX.png
food.png
CE_KAT_II.png
wielkości:
  • 8
  • 9
  • 10

Surowce: 100% bawełna

Właściwości:
- ochrona termiczna do 250°C
- atest PZH do bezpośredniego kontaktu z żywnością w przemyśle piekarniczym i cukierniczym
- przyjazne dla skóry

- płócienny mankiet, wersja ROBFM
- ścieg pętelkowy na zewnątrz
- grube, uiglenie 7
- dobrze dopasowane do dłoni
- wysoki komfort użytkowania
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
- mogą być stosowane zamiennie lewa/prawa
Zastosowania:
- kontakt z żywnością w przemyśle piekarniczym i cukierniczym
- przemysł spożywczy (prace pomocnicze)
- przenoszenie gorących przedmiotów
- przemysł oponiarski i gumowy

ROEPF

ROEPF
EN-388-2141.pngEN-407-X1XXXX.png
CE_KAT_II.png
wielkości:
  • 8
  • 9
  • 10

Surowce: bawełna, poliester

Właściwości:
- ochrona termiczna do 100°C
- atest PZH do prac pomocniczych w przemyśle spożywczym

- ścieg pętelkowy od wewnątrz
- grube, uiglenie 7
- dobrze dopasowane do dłoni
- wysoki komfort użytkowania
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
- mogą być stosowane zamiennie lewa/prawa
Zastosowania:
- przemysł spożywczy (prace pomocnicze)
- przemysł oponiarski i gumowy
- branża budowlana
- przenoszenie przedmiotów o podwyższonej temperaturze
- prace montażowe

ROEF

ROEFM

ROEF, ROEFM
EN-388-4241.pngEN-407-X2XXXX.png
CE_KAT_II.png
wielkości:
  • 8
  • 10

Surowce: bawełna, poliester

Właściwości:
- ochrona termiczna do 250°C
- najwyższy poziom odporności na ścieranie 4
- atest PZH do prac pomocniczych w przemyśle spożywczym

- dłuższy czas użytkowania
- płócienny mankiet, wersja ROEFM
- ścieg pętelkowy na zewnątrz
- grube, uiglenie 7
- dobrze dopasowane do dłoni
- wysoki komfort użytkowania
- bezszwowa konstrukcja
- swobodnie przepuszczają powietrze
- mogą być stosowane zamiennie lewa/prawa
Zastosowania:
- przemysł spożywczy (prace pomocnicze)
- przenoszenie gorących przedmiotów
- przemysł oponiarski i gumowy
- branża budowlana
- cięższe prace montażowe
- obróbka metali